Intel се съобрази с мнението на обществеността и премахна от

...
Intel се съобрази с мнението на обществеността и премахна от
Коментари Харесай

Intel премахна всички забрани в лиценза за микрокода

Intel се съобрази с мнението на обществеността и отстрани от лицензионното съглашение всички забележки, направени от разработчиците на Debian.
От общите условия на потребителското съглашение е отстранена частта, с която се забраняваше публикуването на бенчмарк проби, показващи, че след инсталирането на обновявания на микрокода против хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre, продуктивността на процесора осезателно се забавя. Сега текстът на лицензното съглашение е доста скъсен от 331 на 12 реда. Това към този момент е съвсем остарялото съглашение, което се използваше при разпространението на.dat файловете на фърмуера.

Но разработчиците на Debian взеха решение да не бързат с инсталирането на новия микрокод в суперкомпютрите. Те взеха решение да изчакат обновяването на лицензното съглашение освен в уеб страницата на Intel, само че и във файловете с микрокодовете.

В същото време, ръководителят на плана OpenBSD Тео де Раадт прикани потребителите да изключат в BIOS поддръжката на технологията SMT (HyperThreading). За разлика от пачовете, които към този момент не могат да се оправят с новите уязвимости TLBleed и T1TF, този метод взема решение всички проблеми с откритите до момента хардуерни уязвимости. Но продуктивността на процесорите в този случай спада на процедура двойно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР