Intel публикува в своя официален сайт огромна таблица, в която

...
Intel публикува в своя официален сайт огромна таблица, в която
Коментари Харесай

Intel разкри спецификациите на своите мобилни процесори от 9-то поколение

Intel разгласява в своя формален уебсайт голяма таблица, в която са нанесени спецификациите на деветото потомство мобилни процесори със постфикс Н. В листата са включени чиповете от Core i5 от междинния ценови клас до флагманския Core i9 със свободен множител.

Деветото потомство мобилни процесори Intel Core H употребява архитектурата Coffee Lake, като чиповете се създават посредством 14++ нанометров софтуерен развой. Суфиксът Н в името значи, че тези процесори са предопределени за мощни геймърски конфигурации и работни станции, като техният номинален TDP стартира от 45 W.

Най мощният процесор в листата е Intel Core i9-9980HK . Той разполага с 8 физически (16 виртуални) ядра, 16 MB кеш памет от трето равнище, както и опция за клокване до 5,0 GHz. Това е единственият процесор от цялата серия, който предстои на овърклок, стига охлаждането на преносимия компютър да разреши това.

След i9-9980HK се подрежда i9-9880H . Той има същия брой ядра и потоци, като флагмана, само че не може да се клоква и оптималната му периодичност е лимитирана до 4,8 GHz.

Процесорите i7-9850H и Core i7-9750H имат по 6 ядра/12 потока, 12 MB кеш памет от трето равнище и честоти надлежно 4,6 и 4,5 GHz. Накрая може да забележим i5-9400H и Core i5-9300H с 4 ядра и 8 потока плюс 8 MB кеш памет от трето равнище.

Всичките нови чипове са оборудвани с интегрираната графика Intel UHD Graphics 630 и поддържат двуканалната работа на DDR4-2666 оперативна памет.

Официалният анонс на новите процесори се чака през идващите няколко дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР