Intel продължава да инвестира средства в своите производствени мощности в

...
Intel продължава да инвестира средства в своите производствени мощности в
Коментари Харесай

Intel инвестира в израелските заводи

Intel продължава да влага средства в своите индустриални мощности в Израел.
Корпорацията е подготвила инвестиция в размер на 18 милиарда шекела ($5 милиарда), които ще бъдат употребявани за разширение на предприятието в град Кирят Гат в южната част на страната. В рамките на подписания капиталов проект, част от тази сума (3 милиарда шекела) ще бъде употребена за закупуване на ново съоръжение за израелските производители, както и за основаването на 250 нови работни места за локалните експерти.

Очаква се съглашението напълно скоро да бъде утвърдено от държавното управление на Израел. Предвиждат се данъчни отстъпки за Intel до 2027 година, както и държавен транш от 700 милиона шекела. Ако Intel продължи да влага, корпорацията може да претендира за още един транш от 700 милиона шекела.

Израелският отдел на Intel е учреден през 1974 година, когато има щат от 5 души. Към сегашен ден в него работят към 11 000 експерта. Това прави Intel един от най-големите работодатели в областта на високите технологии в Израел. През 2017 година Intel е експортирал от тази страна артикули и услуги за $3,6 милиарда. Това са към 8% от целия IT пазар на Израел. Освен това, точно в израелските лаборатории бяха основани процесорите Pentium MMX, мобилните Pentium M и десктоп чиповете Core 2 Duo
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР