Intel представи своя нов процесор Nervana – Intel Nervana Neural

...
Intel представи своя нов процесор Nervana – Intel Nervana Neural
Коментари Харесай

Intel анонсира процесор за невронни мрежи

Intel показа своя нов процесор Nervana – Intel Nervana Neural Network Processor for Inference или NNP-I , адресиран към логаритмите с детайли на изкуствен интелект. Процесорният колос акцентира, че чипът е фокусиран върху използване на насъбрани познания към нови данни, а не на непрекъснато машинно образование. Новият клас процесори е предопределен за хардуерно ускоряване на построяването на логичен изводи.

Intel не даде огромни детайлности за новия процесор, само че заяви, че работи в тази област взаимно с Фейсбук. Навярно новият чип ще е потребен в търсенето медийно наличие, в неговото пречистване и в откриването на вредоносни стратегии и код. И още, Nervana е особено усъвършенстван за различаване на изображения.



От софтуерна позиция новият процесор е напълно ексцентричен. Nervana няма никаква кеш памет, а вградената памет се ръководи непосредствено от стратегиите и систематичния програмен продукт. Освен това Nervana употребява новия числов формат Flexpoint.

Intel сподели още, че малко по-късно ще показа процесора за надълбоко машинно образование Spring Crest . Производството на Nervana е планувано да стартира още тази година.

Да си напомним, че при започване на дни Intel анонсира мобилните процесори Intel Core от девето потомство (Coffee Lake-Refresh) . Четири от шестте нови чипа са модели с показател KF в своите имена. Това значи, че тези четири процесори нямат интегрирано графично ядро (то е изключено), работят при по-високи тактови честоти и имат по-голям капацитет за овърклок.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР