Intel обяви, че е създала 49-кюбитов квантов чип. Компанията обяви

...
Intel обяви, че е създала 49-кюбитов квантов чип. Компанията обяви
Коментари Харесай

Intel създаде 49-кюбитов квантов процесор

Intel разгласи, че е основала 49-кюбитов квантов чип. Компанията разгласи достижението като огромен прогрес в квантовите компютри и значима стъпка към установяването на компанията на водачество в този бранш. Изявлението беше направено от нейния изпълнителен шеф Браян Крзанич по време на ревюто CЕS 2018 в Лас Вегас.

Intel сътвори 17-кюбитов квантов чип

Intel сътвори чип по модела на човешкия мозък

Крзанич споделя още, че Intel ускорява работата по квантовите технологии още повече. Компанията има нова лаборатория в Холандия, която е основана особено с концепцията да създава, сглобява и тества квантови системи.

Чипове на Intel също забавят работата на компютрите

Гугъл откри още проблеми с процесори на Intel, AMD и ARM

Чипът с кодово име Tangle Lake се пробва да реши главните провокации пред квантовите технологии. Сред тях е скоростта на обработката на данните, в това число паралелната, както и работа в постоянна среда.

Чипът е с размерите на монета и има усъвършенствана продуктивност при нагряване, както и занижено въздействие от радиочестоти. Новината за Tangle Lake идва няколко месеца откакто Intel разгласи основаването на 17-кюбитов квантов чип.

Intel е съвсем подготвена с ъпдейти за някои от уязвимите чипове

Процесорът е огромна стъпка напред, само че към момента доста надалеч от крайната цел. Смята се, че ще са нужни чипове с над 1 млн. кюбита, с цел да могат да са ефикасни. Според Intel ще са нужни още най-малко 5 до 7 години преди промишлеността даже да е в позиция да работи по сходни чипове.

Освен Tangle Lake, Intel показа и чипа Loihi. Компанията го разказва като първия си чип, който е създаден по този начин,че да може да учи и схваща като човешкия мозък. Intel споделя, че Loihi към този момент е изцяло подготвен и работещ и по-късно тази година ще бъде даден на сътрудници за спомагателни изследвания.

Технологичните трендове през 2018 година

Loihi е изработен по този начин, че да работи както човешкия мозък. Идеята е, че подобен чип ще е от огромна изгода за изкуствения разсъдък. Различните зони на чипа ще могат да се научават на разнообразни неща и да споделят информацията с другите зони, когато това е нужно.

Intel обърна внимание и на проблемите Spectre и Meltdown, които засягат процесорите ѝ. Компанията разгласи, че до момента няма данни хакери да са се възползвали от двете уязвимости. Тя посочи, че обстановката е посочила единството на софтуерните компании и по какъв начин те са се съюзили в бързото решение на обстановката.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР