Intel не потвърди пред медиите информацията за предстоящо увеличение на

...
Intel не потвърди пред медиите информацията за предстоящо увеличение на
Коментари Харесай

Intel не потвърди информацията за увеличаването на цените на своите процесори

Intel не удостовери пред медиите информацията за идно нарастване на цените на своите съществени и известни серии процесори.

По-рано софтуерните медии оповестиха, че в близкото бъдеще Intel ще увеличи цените на всички сегашни и бъдещи процесори. Компанията се нуждае от пари, с цел да финансира своите нови фабрики и своето преструктуриране. В писмо до търговците на едро и някои търговци на дребно Intel съобщи, че всички процесори Core, които се продават или създават сега, без изключение, ще нарастнат. По този метод нарастването на цените ще засегне сериите Core-i-12000 (Alder Lake), Core-i-13000 (Raptor Lake) и Core-i-14000 (Raptor Lake Refresh), както и бъдещите процесори.

„ По предписание Intel не разяснява слуховете за промени в цените на своето портфолио. Въпреки това можем да потвърдим, че Intel не е изпращала такова писмо до клиентите и сътрудниците си и не е инициирала смяна на цените на процесорното си портфолио сега. Нямаме повече мнения по този въпрос “, изясни представител на Intel пред медиите.

Експерти от сектора обясниха, че писмото е изпратено до доставчиците и комерсиалните сътрудници на Intel от медиатор във веригата за доставки, а не непосредствено от производителя. Вероятно тази компания е решила да увеличи цената на услугите си независимо, без да съгласува дейностите си с Intel.

Да напомним че в края на 2022 година Intel увеличи цените на всички процесори от потомство Alder Lake в диапазона от 12 до 59 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР