Интегритетът на Висшата лига може да бъде повлиян негативно, ако

...
Интегритетът на Висшата лига може да бъде повлиян негативно, ако
Коментари Харесай

Клевърли: Пропускането на мачове заради COVID-19 вреди на интегритета на ВЛ

Интегритетът на Висшата лига може да бъде повлиян отрицателно, в случай че играчите, обезпокоени за здравето си поради пандемията от ковид, решат да пропущат мачове, счита полузащитникът на Уотфорд Том Клевърли.

Английският футбол бе прекратен в средата на март поради коронакризата, само че клубовете започнаха тренировки на дребни групи от вторник като част от проекта за обновяване на акцията – „ Проект Рестарт “. Капитанът на Уотфорд Трой Дийни към този момент съобщи, че няма да тренира заради опасения за здравето на сина си, до момента в който медиите на Острова излязоха с информация, че полузащитникът на Челси Н‘Голо Канте е подготвен да пропусне остатъка от сезона във Висшата лига поради терзания по отношение на личното си здраве.

„ Ако 5-6 играчи липсват от състава ти поради персонални аргументи, това ще засегне съществено както нас, по този начин и интегритета на шампионата “, сподели Клевърли пред британските медии. След като играчите възобновиха занимания във вторник, бяха доказани осем случая на болестта във Висшата лига, в това число и бранителят на „ стършелите “ Адриан Мариапа. Уотфорд е 17-и в таблицата, с еднакъв брой точки с Борнемут – по 27, където по-рано денем също бе регистриран случай позитивен тест за ковид.

„ Не може да кажеш просто „ това е неприятен шанс, предолей го “, когато е заложено на карта толкоз доста. Да се надяваме, че в случай че лигата бъде възобновена, ще може да разполагаме на най-хубавите си играчи и на пълностоен състав. Ако това не се случи, то тогава ще би трябвало да се оправим с наличното. Нямаме право на извинения от тук до края на сезона “, приключи халфът на Уотфорд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР