Интегрираният график включва текущ ремонт на пътни настилки и тротоари,

...
Интегрираният график включва текущ ремонт на пътни настилки и тротоари,
Коментари Харесай

Започват пролетни пътни ремонти и миене на улици в София

Интегрираният график включва настоящ ремонт на пътни настилки и тротоари, миене на улици и булеварди, маркировка, боядисване на стълбове на уличното осветяване, поддръжка на зеленината в паркове и градини, в това число напръскване против паразити, и засаждане на дървета по продължение на пътни артерии, прецизираха от Общината.

Текущият ремонт на пътната настилка и тротоари, част от пролетната поддръжка, стартира по-рано през март и ще продължи до края на юли, като в графика все още има за привършване над 450 местоположения във всички 24 региона на София. Графикът се обновява настоящо с постъпилите сигнали на жители и на база на обходите на направление " Обществено строителство ".

Столичната община стартира и сезонното засаждане на дървета по протежението на улици и булеварди, като по проект ще бъдат засадени към 700 нови дървета в празните посадъчни гнезда на тротоарите. Дирекция " Зелени системи " на Столичната община направи прелиминарен обзор на всички свободни места и дефинира подобаващите дървесни типове за засаждане за съответното място.

Обезпаразитяването на паркове и градини стартира на 20 март, а по проект вторите обработки против инсекти, кърлежи и гризачи в тревните площи ще приключат до края на април при удобни метеорологични условия.

От 1 април стартира изцяло миене на улици и булеварди. В началото на месеца ще се извърши миене на съществени пътни артерии, като дейностите ще се управляват от екипи на Столичния инспекторат. Наред с пътните платна ще се мият и тротоарните настилки. Извършва се миене на булеварди и улици, на които авансово са изметени и почистени регулите и дъждоприемните шахти.

От Столична община оповестяват, че на следващия ден (1 април) ще се мият улици и булеварди в регионите " Красно село ", " Сердика ", " Подуяне ", " Слатина ", " Лозенец ", " Надежда ", " Младост ", " Студентски ", " Люлин " и " Нови Искър ". Фирмите реализатори, които имат контракт със Столична община за лятно разчистване, ще извършват дейностите по график, съгласуван с трафика в града, обясниха от Общината. Екипите на почистващите компании правят миене с автоцистерна с маркуч в друг времеви диапазон, за да не се затруднява придвижването. Дейностите ще се извършват както денем, по този начин и през нощта. От Столичната община молят водачите на транспортни средства да не попречват с паркиране или престой на колите си процеса на работа.

Полагането на маркировка, поддръжката и боядисването на стълбовете на уличното осветяване ще стартира при започване на май, осведомиха от общинската администрация. По обособен график ще се работи за маркировката и поддръжката на инфраструктурата към учебните заведения и детските градини и ясли.

В началото на март кметът на София Васил Терзиев заяви, че е упълномощил организация по всеобщо миене на столичните улици и булеварди, тъй като времето разрешава спомагателна грижа за чистотата в града, преди да стартира общоприетоо плануваното миене през април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР