Интеграцията на българската отбранителна индустрия и наука в общи проекти

...
Интеграцията на българската отбранителна индустрия и наука в общи проекти
Коментари Харесай

Радев обсъди с шеф на Airbus създаването на нов европейски изтребител

Интеграцията на българската отбранителна промишленост и просвета в общи планове в границите на Европейски Съюз разискаха президентът Румен Радев и генералният шеф на Airbus Defense and Space Дирк Хоке, оповестиха от пресслужбата на президента.

По време на диалога двамата са разискали и тематиката за основаването на нов общ европейски изтребител. По думите на Радев със " своя опит и потвърдена експертиза, българските инженери и софтуерни експерти могат да предложат най-хубавите условия за реализация на общите европейски планове в тези области ".

" България е подготвена да поддържа планове, които дават опция българските учени да остават в страната ни и да получат тук опция за своята професионална реализация “, споделил президентът.

Той отбелязал и опцията България да ускори партньорството си с Airbus за модернизиране на системите за наблюдаване на реките и язовирите у нас за попречване на наводнения, за запазване на горските масиви и в битката с противозаконната сеч.

От своя страна Дирк Хоке откроил вероятностите за задълбочаване на съдействието с България и при защитата на външните граници на Европейски Съюз посредством даване на модерни интегрирани системи за наблюдаване и надзор и попречване на трафика на хора и незаконната миграция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР