Интеграционната добавка за настаняване от 356 лв. на месец, която

...
Интеграционната добавка за настаняване от 356 лв. на месец, която
Коментари Харесай

Без данък върху 356-те лв. за украинци

Интеграционната добавка за настаняване от 356 лева на месец, която украинските жители могат да получат по интервенция „ Солидарност “, ще съставлява необлагаем приход по смисъла на Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Върху сумата няма да. се пресмятат и внасят осигурителни вноски. Това планува разпореждане на Министерския съвет, което беше признато от държавното управление.

Операция „ Солидарност “ беше създадена от Управляващия орган на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година към Министерството на труда и обществената политика и се финансира посредством финансовия механизъм REACT-EU. Целта. й е да се обезпечи навременна поддръжка за бърза интеграция на пазара на труда на бягащите от войната украинци, пристигнали в България след 24 февруари 2022 година, както и да помогне за превъзмогването на възходящия дефицит на фрагменти у нас.

По интервенция „ Солидарност “ работодателите, наели украинци, могат да получат за интервал до 3 месеца средства за техните хонорари в размер на минималната работна заплата и дължимите осигуровки. По нея се обезпечават хонорари за ментори на новоназначените чиновници в размер на половин минимална заплата. Подкрепата включва и интеграционна месечна добавка от 356 лева за един нает за разноски за наем, комунални услуги, интернет, която се изплаща за интервал до 3 месеца
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР