Инсулиновите продукти са от животински произход или получени по рекомбинантен

...
Инсулиновите продукти са от животински произход или получени по рекомбинантен
Коментари Харесай

Инсулинови продукти за лечение на диабет


Инсулиновите артикули са от скотски генезис или получени по рекомбинантен метод благодарение на биотехнологични процедури. Природните артикули се получават от свински или говежди панкреас. Те имат слаба имуногенност и рядко провокират алергии. Свинският инсулин се значи с S, говеждият с B, а натуралният с N.

Свинският инсулин е непосредствен до човешкия. Човешкият инсулин се значи с H или с представка и наставка Hum – или – man. Той се получава по два метода – посредством ферментативно модифициране на свинския инсулин или посредством рекомбинантна технология при E.coli. Предимството на човешкия инсулин е в неговата съвсем изчезнала имуногенност, т.е. отхвърлен е рискът от алергии.

В взаимозависимост от продължителността на деяние инсулиновите артикули се разделят на бързо настоящи и с временен резултат или депо-форми .

NEW_MORE_BOX

Интермедиерните инсулини имат междинна дълготрайност на деяние, до момента в който продуктите с пролонгирано деяние осъществят нескончаем хипогликемичен резултат заради бавното освобождение на инсулин от подкожната тъкан. Съвременните депо-инсулини съдържат в състава си и 10 до 50% краткодействащ инсулин, което обезпечава настъпването на бърз резултат при дълготрайно деяние.

Инсулините се ползват най – постоянно подкожно и най – добре с шприц-писалки. Ефектът при бързодействащите инсулини настава 10 до 30 мин след приложението и отзвучава след 3 до 7 часа. Депо-формите се ползват един път на 24ч. и подържат релативно непрекъснати равнища на кръвната захар.

Пълнителите съдържат инсулин с размер 1,5 и 3 мл. и могат да се употребяват до 4 седмици при вярно предпазване

Нежелани резултати са алергични реакции и преходна пресбиопия (неясно виждане на близки предмети).

При предозиране се развива хипогликемия, която настава ненадейно и се демонстрира с колапсно положение или инертност и унесеност, мощен апетит, гадене и сърцетуптене. При прекосяването от скотски към човешки инсулин (който има по-бърз и мощен хипогликемичен ефект) хипогликемичните прояви се срещат по-често.

Пациентите следва да бъдат добре осведомени за този риск и за нужните първи ограничения при по-леките случаи (напр. вдишване на захар, сладки или плодов сок).

Лекарствени взаимоотношения . Глюкокортикоидите, диуретиците понижават резултата на инсулина и може да възникне хипергликемия. Бетаблокерите, клонидин и алкохола ускоряват действието на инсулина и провокират хипогликемия.2474
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР