Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви

...
Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви
Коментари Харесай

Василев: Може да има мнозинство в НС, зависи кой ще вземе третия мандат

Инструкции от посолства не одобряваме, без значение какви са. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в изявление за „ Капитал “.

По думите му, на два от съдружните колегата на „ Продължаваме промяната “ е било подшушвано извън за вероятно взаимоотношение сред Политическа партия и ГЕРБ на база евроатлантически полезности. „ Два от съдружните ни сътрудници споделиха, че с тях са водени диалози в тази посока дали няма да е добре. Ние ясно сме декларирали нашата позиция там. Това за нас би означавало да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, против което се борим. Това е невъзможна коалиция “, акцентира Асен Василев.

Според него, според от това на кого Радев връчи третият мандат за сформиране на държавно управление, може и да има късмет да се откри болшинство в този парламент, което да поддържа правосъдната промяна. „ За основните детайли в нея ни трябват 121 гласа. За КПКОНПИ са 121. Да има магистрат, който да проверява основния прокурор – 121. За избора на Висш съдебен съвет би трябвало конституционно болшинство, само че това не е и част от програмата с съответните периоди “, изясни вицепремиерът в оставка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР