Инструктор в Станфордския университет е отстранен от преподавателски задължения, тъй

...
Инструктор в Станфордския университет е отстранен от преподавателски задължения, тъй
Коментари Харесай

Инструктор от Станфордския университет беше отстранен от класната стая на фона на съобщения, че те наричат ​​еврейските студенти колонизатори и омаловажават Холокоста

Инструктор в Станфордския университет е отхвърлен от преподавателски отговорности, защото учебното заведение проверява отчети, че по време на полемика за спора сред Израел и Хамас, инструкторът е омаловажил Холокоста и е откроил учениците „ въз основа на техния генезис и идентичност “.

„ Без да предрешаваме въпроса, този отчет е мотив за съществено безпокойствие. Академичната независимост не разрешава таргетиране на студенти въз основа на самоличността “, сподели Станфорд в изказване в сряда.

„ Преподавателят в този курс сега не преподава, до момента в който университетът работи, с цел да откри обстоятелствата за обстановката “, продължава изказването.

Инструкторът, който не е член на факултета, не е назван.

Действията на университета идват в миг, когато яростните борби тази седмица сред Израел и бойците на Хамас в Газа усилиха напрежението отвън Близкия изток.

Някои евреи в Съединени американски щати споделят, че се опасяват да бъдат нападнати, защото страната се бори с необятно публикувани известия за антисемитизъм. Миналата година Лигата за битка с клеветата, която наблюдава антисемитски произшествия, записва близо 3700 случая в Съединени американски щати, най-високото количество от началото на следенето през 1979 година

Охранители стоят на пост пред синагога на 9 октомври 2023 година в Лос Анджелис, Калифорния. Охранители стоят на пост пред синагога на 9 октомври 2023 година в Лос Анджелис, Калифорния. Ерик Тейър/Гети изображения

Предполагаемите мнения на инструктора от Станфорд пристигнаха по време на два часа във вторник с общо 18 студенти, по време на които инструкторът разгласи, че урокът за деня ще се концентрира върху колониализма, заяви San Francisco Chronicle, цитирайки еврейски студентски водачи, които са разговаряли със студенти в курса, наименуван College 101, наложителна паралелка за първокурсници.

Нурия Коен и Андрей Манделщам, съпредседатели на Еврейската студентска асоциация в Станфорд, споделиха, че студентите са им споделили, че инструкторът е помолил еврейските студенти да вдигнат ръце, отделил е тези студенти от движимостите им и е споделил, че симулира какво вършат евреите на палестинците, заяви Хроникъл.

Студентите, с които Коен и Манделщам разговаряха, желаеха да останат анонимни, написа Chronicle.

Коен и Манделщам отхвърлиха молбата на CNN за коментар.

В един от часовете учениците споделят, че инструкторът „ попитал какъв брой евреи са починали в Холокоста “ и когато учениците дали отговор 6 милиона, инструкторът споделил: „ Да. Само 6 милиона “, споделиха студентите на Коен, съгласно Chronicle.

Студентите споделиха на Коен и Манделщам, че преподавателят повдигна въпроса за колонизацията на Конго от белгийския крал Леополд II през 19 век и сподели, че тогава са били убити повече хора, в сравнение с по време на Холокоста, и че Израел е колонизирал палестинци, оповестява Chronicle.

Учениците от двата класа споделиха на Коен и Манделщам, че инструкторът попита учениците от кое място са техните предшественици и ги назова „ колонизатор “ или „ колонизиран “, съгласно Хрониката.

„ Чувствам се безусловно дехуманизиран, че някой, който дава отговор за учениците и разрастващите се мозъци, може да се опита да оправдае клането на моя народ “, сподели Коен пред вестника. „ Сякаш претърпявам още веднъж оправданието на нацистите преди 80 години в днешния лицей. “

Някои от учениците споделиха, че се опасяват да приказват от боязън, че оценките им ще бъдат осъдени, съгласно шефа на еврейския център Хабад Станфорд, който беседва с Forward, нестопанска еврейска медия.

„ Какво ще създадат – ще се сбият с учителя си в Станфорд? “ Равин Дов Грийнберг сподели пред Forward.

Грийнбърг беседва с трима възпитаници в класа и сподели, че са травматизирани от мненията на инструктора, съгласно Forward.

Част от кампуса на Станфордския университет е на фотографията през октомври 2021 г. Част от кампуса на Станфордския университет е сниман през октомври 2021 година Дейвид Мадисън/Гети изображения

„ Той споделя, че Израел е по-лош от нацистите и Хамас е почтен. С това се сблъскват еврейските студенти в Станфорд и на други места. Те се усещат изолирани, атакувани и застрашени “, сподели Грийнбърг пред Forward.

Съобщените мнения на преподавателя идват месеци откакто полицейското ръководство на кампуса на Станфорд стартира следствие на закононарушение от ненавист за антисемитска рисунка, открита върху бяла дъска, прикрепена към вратата на общежитието на еврейски студент.

А през февруари голям брой свастики, думата N и буквите „ KKK “ бяха надраскани върху железен панел в баня в кампуса, споделиха от университета.

„ Чухме доста изрази на угриженост по отношение на сигурността на учениците. Чухме от еврейски студенти, преподаватели и личен състав, загрижени за възходящия антисемитизъм. Чухме от палестински студенти, които са получили заплашителни имейли и телефонни позвънявания “, сподели Станфорд в своето изказване от сряда. „ Искаме да изясним, че Станфорд застава изрично против омразата въз основа на вяра, раса, етническа принадлежност, народен генезис и други категории. “

Ребека Рийс от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР