Институциите в Бургаска област са предприели строги мерки срещу разпространението

...
Институциите в Бургаска област са предприели строги мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Страшни мерки срещу чумата в Бургаско, проверяват и дезинфекцират всяка кола и шофьор

Институциите в Бургаска област са подхванали строги ограничения против разпространяването на чумата, поради която бяха избити повече 300 животни в Ямболска област, оповестява " Флагман ".


Изходът на с. Факия

При входа и изхода на Момина черква има станция за стерилизация на коли, които идват от евентуално инфектирана зона. Освен това там има и денонощен полицейски пост. Органите на реда ревизират безусловно всички коли и бусове за съществуване на животни и скотски артикули. Целта е да се ограничи оптимално търговията на месо, идващи от рисковите региони. Същите ограничения са взети и в прилежащото село Факия.

Пътувайки през тези две села заплахата чумата да бъде пренесена от Ямболско в Бургаска област понижава до най-малко, тъй като колите се дезинфектират общо три пъти - първо на входа на Момина черква, следва на изхода, а след това и при започване на село Факия. Налага се хората даже да слизат от колите си, с цел да бъдат дезинфекцирани и обувките им.


Входът на с. Момина черква откъм Ямболска област

" Целта на тези ограничения е само и единствено да си запазим региона от болестта, което е намерено в Ямболска област. Хората са доста съзнателни и виновни, оказват ни цялостно подпомагане. Ние ги караме да слизат и от колите си, с цел да дезинфекцираме и обувките им ", изясни шефът на Областната дирекция по храните в Бургас доктор Георги Митев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР