Институциите нямат топки да решат проблема с коронавируса. Това каза

...
Коментари Харесай

Кметът на Буковлък: Институциите нямат топки да решат проблема с коронавируса />Реклама / Ads
Институциите нямат топки да решат казуса с ковид. Това сподели кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов по БТВ. На селото, в което живеят близо 4000 души не бе наложена карантина.
Снощи се очакваше Областният действен щаб да вземе решение по този въпрос, откакто излязат пробите на контактните лица с четирите шивачки, които се чакаха инфектирани.

По неофициална информация на хора от Областния действен щаб единствено една от взетите проби е позитивна в село Буковлък по тази причина на този стадий не се постанова да се вземе мярката карантина на селото, посочи Българска национална телевизия.

По-рано денем локални хора показаха своето неодобрение освен то предстоящата през вчерашния ден карантина, а и от това, че не са пропускани през контролно-пропусквателния пункт към Плевен.

Според кмета на селото Росен Русанов множеството хора тук работят в сивата стопанска система и изкарват прехраната си, като се хващат на работа почасово в Плевен, а със прекъсването им отвън чертите на града, това не е допустимо.

Хората в село Буковлък през вчерашния ден споделиха, че се опасяват повече от глада в сравнение с от ковид, защото са останали без прехранване и няма по какъв начин да устоят фамилиите си.

Междувременно плевенската вирусологична лаборатория към Плевенския медицински университет работи на цялостни обороти. От там през вчерашния ден оповестиха, че имат потребност от два типа проби за проучване за ковид, като към този момент се водят диалози със Здравното министерство те да бъдат обезпечени. В Плевенска област има 54 инфектирани с ковид.

Няколко роми, които обясниха, че не са роми а роми, се възмутиха от желанието на кмета Росен Русанов да се наложи карантина на селото. Те обясниха, че с рецепта за медикаменти през вчерашния ден не са ги пуснали към града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР