Институциите молят всеки да провери дали е прехвърлена собствеността на

...
Институциите молят всеки да провери дали е прехвърлена собствеността на
Коментари Харесай

Десетки българи са заплашени от тежки присъди в Гърция


Институциите молят всеки да ревизира дали е трансферирана собствеността на остарелия му автомобил
Десетки българи са застрашени със съд и тежки присъди в Гърция единствено поради това, че не са сменили собствеността на автомобила си.

Няколко наши сънародници са подали сигнал, че са задържани в Гърция и упрекнати за трафик на хора. Всъщност трафикът бил осъществяван с коли, които те имали преди години. Продали ги и имали документи за договорката. Новите притежатели обаче по този начин и не трансферирали собствеността.

Така под ударите на закона в южната ни съседка на процедура може да попадне всеки българин, който не е сменил собствеността на колата си. За това четири институции се заеха със задачата да решат този проблем.

Бившите притежатели на коли, които са ги продали, да ревизират процеса по прекачване на собствеността, прикани външният министър Екатерина Захариева след работна среща с омбудсмана Мая Манолова, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и заместник-министъра на правораздаването Евгени Стоянов.

Към нейния апел се причислиха и министър Радев, и заместник-министър Стоянов.

Захариева уточни, че въпросът е подложен на допустимо най-високо равнище.

Срещаме схващане от страна на гръцката изпълнителна власт, уповавам се да получим такова и от тяхната самостоятелна правосъдна система и прокуратура”, означи Захариева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР