Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата, написа премиерът

Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата, написа премиерът ...

Борисов доволен от спада на нелегалните цигари.


Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след обявените вчера данни за спад на незаконните цигари у нас.Още по темата28 окт 2020 23:154Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка, заяви той.

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г., според данните от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия".

Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%.

Данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар.

 
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg