Институтът за пътна безопасност у нас излезе със становище по

...
Институтът за пътна безопасност у нас излезе със становище по
Коментари Харесай

Институтът по пътна безопасност с остра критика след поредицата трагични инциденти

Институтът за пътна сигурност у нас излезе със мнение във връзка поредицата от трагични произшествия през последните седмици, Те подлагат на критика остро страната, като съгласно тях точно тук би трябвало да се търси отговорност за жертвите по пътищата.
Вижте позицията на Института:

Стига към този момент безсмислени акции, празнодумия и измама.
Пътната „ сигурност “ в България се трансформира в хронична заплаха за всеки един български жител. Десет години предлагаме решения, 10 години сме неприемливи за всички държавни управления. Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, специалисти и НПО-та отхвърлят да се разделят от хранителната верига, която си обезпечават от пътнотранспортния травматизъм. Медиите се заклеха, че след нещастието с техния сътрудник Милен Цветков, нещата няма да са същите. И по този начин до идната покруса.
На 20 април 2020 година Министерство на вътрешните работи разгласи война против нарушителите на пътя. Започнаха акции, регистрираха хиляди актове и фишове и най-после на годината починаха 466 души. Очаквахме смяна и през 2021 година. След нещастието на Автомагистрала „ Струма “ още веднъж се започнаха инспекции, акции и най-после на годината починалите станаха 557 души. На 05.07 2022 година нещастието с двете починали девойки извади следващото българско държавно управление на фронтовата линия и още веднъж акции, инспекции и закани. За 10 дни от акцията на Министерство на вътрешните работи починаха още 10 индивида, а 220 са тежко ранени. Дефицитът на морал и неналичието на правова страна от страна на политиците участващи в ръководството, трансформират сигурността на придвижването по пътищата в досадно служебно обвързване.
Озверели телевизионни специалисти бранят територията си и треперят да не би страната да промени метода си и да сътвори наложителност при наказването на нарушителите на пътя, да сътвори правила за създаване на безвредна инфраструктура, да промени модела на споделената (без)отговорност и ясно да разпише правата и отговорностите на дванадесет институции виновни за жертвите по пътищата на България.
Всички сме в очакване на чудото някой да застане начело и да поеме отговорност за положението на сигурността по нашите пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР