Институтът за пътна безопасност се обръща към всички новоизбрани кметове

...
Институтът за пътна безопасност се обръща към всички новоизбрани кметове
Коментари Харесай

Експерти настояват за инспекция на всички спирки на градския транспорт

Институтът за пътна сигурност се обръща към всички новоизбрани кметове неотложно да възложат осъществяването на инспекции по пътна сигурност на местата с централизация на произшествия, както и в зоните на спирки на градския превоз, регионите към учебни заведения и детски градини.

От института показват, че тежкият случай във Варна, при който 21-годишен блъсна четирима души на автобусна спирка, се дължи главно на пропуски в организацията на придвижването.

Снимка: btvnovinite.bg

При осъществени инспекции на доста места прави усещане, че постоянно се нарушават разпоредбите за това къде и по какъв начин може да се слагат спирки.
Момиче е в кома, откакто 21-годишен блъсна четирима на спирка във Варна Изясняват се аргументите за случая
В град Крън, където починаха шест души преди по-малко от месец, в зоната на тежката злополука е разпозната противозаконна спирка, която е обособена точно от администрацията на общината.
Шофьорът, който блъсна четирима души на спирка във Варна, е задремал зад кормилото Пробите му за алкохол и опиати са негативни
Единствената опция, която може да докара до обезопасяването на спирките и гарантиране на живота и здравето на хората, които са избрали да употребяват градския превоз за напредване, е посредством осъществяването на експертни инспекции и изработването на съответни ограничения, показват от Института за пътна сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР