Институтът за пътна безопасност настоява да се ограничи работата по

...
Институтът за пътна безопасност настоява да се ограничи работата по
Коментари Харесай

Не искат Охранителна полиция да контролира по пътищата

Институтът за пътна сигурност упорства да се ограничи работата по надзор и контролиране на придвижването по пътищата от страна на " Охранителна полиция ". Това е неотложно поради голям брой публично известни случаи на корупция от страна на чиновниците й, считат от института. Според специалистите чиновниците от " Охранителна полиция " не възприемат сигурността на придвижването по пътищата като собствен ангажимент. Те напомнят, че ограниченията на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на войната по пътищата са били огласени в средата на август. Една от ограниченията е в контрола и регулирането на придвижването по пътищата да се включат и чиновниците от " Охранителна полиция " - близо 14 000 души. Според ИПБ на пръв взор звучи разумно, че колкото повече чиновници управляват придвижването, толкоз по-малко извършители ще има на пътя. Статистиката обаче показвала, че жертвите и ранените се усилват макар неведнъж нараствания надзор.
" От 2012 година са правени многократни опити чиновниците на " Охранителна полиция " да бъдат включвани в контрола, само че всякога те са приключвали след голям брой корупционни кавги ", означават от ИПБ. От института също по този начин са на мнение, че Министерство на вътрешните работи не разполага с задоволителен потенциал да реализира непрекъснат надзор върху толкоз доста чиновници, а в това време увеличената корупция на пътя подбужда осъществяването на тежки нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата.
Още през 2012 година е открито, че успеваемостта по контрола на придвижването по пътищата е незначителна, само че корупцията измежду " Охранителна полиция " се усилва неведнъж, считат още експертите.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР