Институтът за пътна безопасност направи проучване в Европейския съюз относно

...
Институтът за пътна безопасност направи проучване в Европейския съюз относно
Коментари Харесай

В нито една страна от ЕС минималните часове за кормуване не са над 30

Институтът за пътна сигурност направи изследване в Европейския съюз по отношение на броя на минималните наложителни часове за практическо образование на кандидат-шофьорите. Категорично се откри, че в нито една европейска страна няма повече от 30 образователни часа минимално образование по кормуване, оповестяват от ведомството.

Спекулациите в България по отношение на нуждата от повишение на минималните часове за кормуване от 31 на 42 часа целят само повишение на цената на шофьорските курсове, без да се подсигурява качеството им. И сега не е неразрешено да се вземат спомагателни часове за образование в случай че това се постанова, показват от Института.

Според организацията е учудващо държанието на политически виновните лица да поддържат браншово предложение ориентирано против българското общество, целящо само да аргументира повишение на цената на образованието. "До този миг не е възложен разбор на европейския опит от страна на виновните институции. Също по този начин се подценява обстоятелството, че към 80% от курсистите си взимат практическия изпит от първия път. Ако образованието не е качествено, тогава би трябвало да променим условията при изпита и корупционната среда и едвам тогава да се организира полемика дали е належащо увеличение на минималните на практика часове за кормуване ", допълват от Института.

В последните дни се заприказва, че цената на шофьорските курсове може да доближи 1000 лв.. Това ще се случи, в случай че Министерството на образованието и науката утвърди предлагането за нарастване на броя на наложителните часове кормуване за курсистите, с цел да бъдат позволени до шофьорския изпит.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР