Институтът за пътна безопасност изразява своята загриженост и несъгласие с

...
Институтът за пътна безопасност изразява своята загриженост и несъгласие с
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност: Промените в НК обслужват единствено адвокатските кантори

Институтът за пътна сигурност показва своята угриженост и противоречие с популизма, посредством който под публичен напън депутатите основават законодателен безпорядък.

Промените в Наказателен кодекс и ЗДвП, които целят конфискацията на МПС след приложимост на алкохол и опиати, обслужват само и единствено адвокатските адвокатски фирми, предлагащи възмездно отбрана на всички систематични извършители /джигити/ по пътищата на България.

Това се показва в мнение на Института за пътна сигурност излезе по отношение на измененията в Наказателния кодекс, съгласно които съдлищата ще могат да лишават в интерес на страната колите на.

Съдът ще лишава моторно транспортно средство в случай че лидер е хванат да кара с над 1.2 промила алкохол при първо нарушаване или над 0.5 промила при второ.

Ето какво още написа в мнението:

От една страна, ще се лишават МПС благосъстоятелност на водачите, които са използвали алкохол или опиати по време на шофиране, а въпреки това, в случай че същия този водач убие някого на пътя единствено съда може вероятно да отнеме МПС в интерес на страната. В този случай е налице освен почва за законодателен безпорядък, само че и юридически парадокс.

Експертите на Института за пътна сигурност в продължение на две години оферират да се влияе на пътните хулигани по същия метод, по който влияем на футболните хулигани. Налагането на санкции в ЗДвП като пробационния надзор, задържане в поделенията на Министерство на вътрешните работи и полагане на безплатен труд в интерес на обществото ще влияят на всички участници в придвижването по пътищата. Основният акцент пада върху предварителната защита, като главен инструмент за понижаване жертвите по пътищата на България.

След като в продължение на две години депутатите от пет национални събрания отхвърлят да се произнесат по направените оферти, през днешния ден те за следващ път сътворяват законодателен безпорядък, посредством който целят да лишават публичното напрежение породило се от неспособността на няколко държавни управления да се оправят с войната по пътищата.

По този метод депутатите си обезпечават политическо време, само че с дейностите си цинично показват, че не им пука за жертвите от ПТП, както из опциите да се избегнат такива. Промените в Наказателен кодекс са направени без разбор на данните и липсва оценка на въздействието или по-ясно казано- какъв резултат се чака от признатите промени.

Пожелаваме шанс на всички участници в придвижването по пътищата тъй като той е единственото, на което могат да разчитат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР