Институтът за изследване на журналистиката "Ройтерс" към Оксфордския университет оповести

...
Институтът за изследване на журналистиката "Ройтерс" към Оксфордския университет оповести
Коментари Харесай

Институтът на Ройтерс публикува доклада си за най-използваните източници на информация в България

Институтът за проучване на публицистиката "Ройтерс " към Оксфордския университет оповести годишния си отчет за цифровите вести.

В частта на отчета за България се показва, че достъпът на семействата до интернет през последните няколко години нараства, наред с все по-голяма известност на Фейсбук (85%) и Viber (60%) измежду потребителите, на фона на стремглаво застаряващо население.

40% от българите се доверяват на новините като цяло, сочат данните от отчета. Същевременно откривателите установяват, че практиката да се заплаща онлайн абонамент за новинарски уеб сайтове у нас е необичайност - едвам 7%.

В класацията на осведомителните уеб страници за достоверна информация и трафик - Novini.bg заема влиятелната четвърта позиция с 37%. Първото място си разделят уеб сайтът nova.bg и онлайн новините на abv.bg с по 47%, следвани от btvnovinite.bg с 44%.

В класацията измежду малките екрани, радио и вестници - новините на Нова телевизия заемат първо място със 74%, следвани от БТВ, Българска национална телевизия, вестник "24 часа ".



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР