Институтът по генетика към Университетския колеж в Лондон е анализирал

...
Институтът по генетика към Университетския колеж в Лондон е анализирал
Коментари Харесай

Учени анализираха дали К-19 е станал по-заразен с течение на времето

Институтът по генетика към Университетския лицей в Лондон е анализирал циркулиращи варианти на ковид а за хомоплазии, които са повтарящи се разновидности, появяващи се без значение при разнообразни типове вируси. Учените се интересуват от вероятното увеличение на заразността на вируса - с елементарни думи, става ли той по-заразен с времето. Резултатите от проучването са оповестени в Nature.

Анализът включва повече от 46 000 вирусни генома, изолирани от пациенти с COVID-19 от 99 страни.

Сред повтарящите се разновидности учените не са разкрили такива, които решително да приказват за увеличение или понижаване на заразността. Експертите са стигнали до заключението, че актуалните разновидности са по-вероятно породени от човешката имунна система, а не от акомодацията на вируса към човешката популация.

" Повтарящите се разновидности, които сега циркулират, наподобява са еволюционно неутрални и се провокират най-вече от човешката имунна система посредством редактиране на РНК, а не като признаци на акомодация. На този стадий не откриваме доказателства за доста повече предавателни линии на SARS-CoV-2 от - за повтарящи се разновидности, - се споделя резюмето към публикацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР