Институтът по балканистика с център по тракология отправя покана за

...
Институтът по балканистика с център по тракология отправя покана за
Коментари Харесай

Конференция MIRABILIA събира хора от различни области с различни подходи и методология


Институтът по балканистика с център по тракология насочва покана за интердисциплинарната конференция " MIRABILIA ": Чудесно и магическо, която ще се организира в Американския теоретичен център в София.

Идеята на конференция " MIRABILIA " е да събере хора от разнообразни области с разнообразни подходи, методология, които да обменят опит, хрумвания, тъй като това е една прелестна провокация. Това съобщи в изявление за предаването " Хоризонт до обед " проф. Ваня Лозанова :

Участниците в конференцията са от най-авторитетните научни институции в България – от Софийския университет, Шуменския университет, от съвсем всички институти на Българската академия на науките. Най-много са от Института по балканистика с център по траколокия, тъй като там в действителност палитрата е доста богата, доста цветна, доста забавна както от позиция на античната просвета, по този начин и на османската просвета, в това число до актуалната турска литература, където една наша докторантка ще показа част от своите проучвания. Гл. ас. Д-р Гергана Дончева, моята горделивост, постоянно показва доста забавни неща, свързани със актуалното балканско кино.

Цялото изявление с проф. Ваня Лозанова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР