Институтът Harvard Wyss за пореден път ни изненадва с иновативно

...
Институтът Harvard Wyss за пореден път ни изненадва с иновативно
Коментари Харесай

Умни екзоскелет панталони в помощ на спортисти и хора с травми

Институтът Harvard Wyss за следващ път ни изненадва с новаторско откритие , като този път не е какво да е, а „ Екзоскелет къси панталони “ . Може би към този момент се чудите какво тъкмо съставляват те - и с мотив.
 
Те са леки, умни и удобни за ежедневна приложимост , даже вкъщи. С тяхна помощ спортни интензивности като вървене и бягане се трансформират в същинско наслаждение за потребителите . Задачата им е да олекотят натоварването на ставите по време на придвижване, като е целесъобразно да се употребяват за по-леки спортни занимания, надлежно действия като повдигане на тежести и силов трибой не са измежду вариантите, оповестява .
 
Те действат благодарение на особено вграден механизъм, обвързван с компютър , който регистрира всяко придвижване и дава лек подтик на краката, с цел да улесни работата на ставите и да ограничи натоварването, за да се понижат контузиите при спортни интензивности.
 

След осъществяването на разнородни проби, е потвърдено, че в реалност метаболитното натоварване се понижава от 4 до близо 10% , според от това дали се употребяват за бягане или вървене. Тези проценти може би не ви се костват изключително високи, само че в дълготраен проект спортните къси панталони носят обилни изгоди за тялото.
 
Създателите се надяват тези панталони да са в помощ освен на спортисти, само че и на хора с разнообразни контузии, преминаващи през рехабилитационен развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР