Институтът Earthwatch заключи, че пчелите са най-важното живо същество на

...
Институтът Earthwatch заключи, че пчелите са най-важното живо същество на
Коментари Харесай

Пчелата е обявена за най-важното живо същество на планетата

Институтът Earthwatch заключи, че пчелите са най-важното живо създание на планетата, само че учените също предизвестиха: пчелите са изложени на риск от изгубване.

Пчелите по света са изчезнали до 90% съгласно последните изследвания. Причините са разнообразни според от района, само че измежду главните са всеобщото обезлесяване, неналичието на безвредни места за гнезда, неналичието на цветя, потреблението на неконтролирани пестициди, измененията в почвата.

Apiculture Entrepreneurship Center of the Universidad Mayor (CeapiMayor) и Apiculture Corporation of Chile (Cach) с поддръжката на Фондацията за земеделски нововъведения (FIA) организираха изследване, при което бе открито, че пчелите са единственото живо създание, което е не е притежател на какъвто и да е тип патоген, без значение от това дали е гъбичка, вирус или бактерия.

Земеделието в света зависи от 70% от тези инсекти.Освен това опрашването, което вършат пчелите, разрешава на растенията да се възпроизвеждат, от които се хранят милиони животни, без тях фауната скоро ще стартира да изчезва.

Медът, създаден от пчелите, освен служи като храна, само че също по този начин дава доста изгоди за здравето и кожата ни.

Според откъс, приписан на Алберт Айнщайн: Ако пчелите изчезнат, хората биха имали 4 години живот.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР