Институт за пътна безопасност разпространи информация, според която МВР намалява

...
Институт за пътна безопасност разпространи информация, според която МВР намалява
Коментари Харесай

В МВР или не могат да смятат до 100 или лъжат

" Институт за пътна сигурност " популяризира информация, съгласно която Министерство на вътрешните работи понижава в статистиката жертвите на пътя .

Новият министър на вътрешните работи неведнъж твърди, ч е жертвите от ПТП понижават , изясняват от института. " Това е колкото цинично, толкоз и неуместно . Настояваме министърът на вътрешните работи да се извини на околните и роднините на починалите от ПТП, както и на всички жители на България. Настояваме Министерство на вътрешните работи да допусне извънсистемен надзор върху активността на пътна полиция ", разясняват те.

На изпратена от института фотография се вижда, че на 26 септември 2018 година Министерство на вътрешните работи регистрира с 25 индивида по-малко починали по отношение на същия интервал на 2017 година.

Според приложените фотоси излиза наяве, че жертвите са 15 , като се открива разлика от 10 индивида .

 Снимка 381199
Източник:

На втората фотография, Министерство на вътрешните работи понижава жертвите, като регистрира спад с 44 индивида по-малко на 28 септември 2018 година по отношение на същия интервал на 2017 година.

От института разясняват, че Министерство на вътрешните работи съумява " оперативно да " възкреси " нови 28 лица единствено за два дни . И в двата случая е изключено да се твърди, че е техническа неточност, тъй като е ясно, че това е наклонност в работата на Министерство на вътрешните работи при отчитане на активност ", допълват те.

 Снимка 381198
Източник:

В публицистичната поща на News.bg, само че през вчерашния ден бе получено конкретизиране от Министерство на вътрешните работи:

Поради зародили неясноти към оповестените ежедневни данни за потърпевшите и починали при произшествия на пътя, Пътна полиция прави едно конкретизиране: данните, които се разгласяват всекидневно на страницата на Министерство на вътрешните работи са оперативни и подлежат на актуализация според от положението на потърпевшите и тяхното лекуване.

В рамките на 30 дни след настъпване на пътен случай, в случай че положението на участник в него се утежни и той почине, това се отразява в статистиката!

 Снимка 381202
Източник:

След инспекция на редакцията на News.bg в формалната интернет страница на Министерство на вътрешните работи в раздел " Пътна конюнктура " , бе открито и че статистическите данни могат да бъдат тествани до 26 юни 2017 година.

 Снимка 381201
Източник:

От 23 юни 2017 година до 1 януари 2010 година такива липсват , макар че е предоставена такава опция за инспекция .

 Снимка 381200
Източник:

На въпрос през днешния ден, занижава ли КАТ броя на жертвите по пътищата, заложен по отношение на изследване на Института по пътна сигурност, Маринов означи, че към момента не се е срещнал с въпросния отчет . Той уточни, че статистиката се води от Главна дирекция " Национална полиция ", чиито чиновници наблюдават и обобщават резултатите от цялата страна.

" Ако има някакви засечени проблеми, ще разпоредя инспекция . Има виновни хора, които дават отговор за статистиката и би трябвало да си правят работата качествено ", изясни вътрешният министър.

 Бюджетът на Министерство на вътрешните работи не стига и на Младен Маринов
Бюджетът на Министерство на вътрешните работи не стига и на Младен Маринов

Все още няма име за основен секретар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР