Инсталацията Сергия за хранителни отпадъци представя по увлекателен начин проблема

...
Инсталацията Сергия за хранителни отпадъци представя по увлекателен начин проблема
Коментари Харесай

Kaufland ще бъде домакин на арт инсталация за отговорното потребление и съхранение на храната

Инсталацията „ Сергия за хранителни боклуци ” показва по занимателен метод казуса с питателните боклуци, проследявайки техния път от точката на покупка, през готвенето и съхранението й в семействата. Целта е казусът за питателните боклуци да бъде съзнателен, като в това време хората  получат познания и  умения за понижаване на разхищението на храна в семействата. Клиентите на Kaufland и посетителите на фермерския пазар ще получават справочник с рекомендации за пълноценното запазване и оползотворяване на храните, препоръки за готвене, както и бележник за обмисляне на извършването на покупки.

 Kaufland Bulgaria афишира партньорство с платформата Bulgaria Wants You Kaufland Bulgaria афишира партньорство с платформата Bulgaria Wants You
Kaufland България се причислява към Bulgaria Wants You – мултимедийна платформа, която показва България като положително място за ж...
Kaufland провежда фермерския пазар в партньорство с за да поддържа и подтиква дребните производители в страната. Пазарът имаше своето първо издание на територията на хипермаркет Kaufland Крива река на 30 октомври, като се възнамерява събитието да се трансформира в обичайно и да бъде проведено два пъти месечно.
Темата на новото издание е ограничението на питателните боклуци, като по данни, предоставени от Биоселена, в Европа годишно се изхвърлят близо 100 милиона тона храна, а в България – близо 670 хиляди тона. Отговорното извършване на покупки и намаляването на питателните боклуци са предпочитани за Kaufland тематики. Компанията обичайно ползва редица вътрешни процеси за ограничението им, като една от ограниченията е понижаване на цените на хранителни артикули с изтичащ период на валидност и предлагането им особено обособени за задачата места в хипермаркетите.  
Клиентите на Kaufland Крива река ще могат и след края на фермерския базар да видят  инсталацията „ Сергия за хранителни боклуци ”. Тя е основана в границите на план - паневропейска самодейност за понижаване на питателните боклуци в семействата. С финансовата поддръжка на Европейския съюз „ Твоята храна “ работи в шест страни, като в България дейностите се извършват от фондация Биоселена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР