Инстаграмър се извини на служителите на мемориала Аушвиц (Освиенцим) в

...
Инстаграмър се извини на служителите на мемориала Аушвиц (Освиенцим) в
Коментари Харесай

Да те побият тръпки: Блогър позира с гумено пате пред Портата на смъртта в Аушвиц СНИМКИ

Инстаграмър се извини на чиновниците на мемориала Аушвиц (Освиенцим) в Полша, откакто разгласява фотография на гумено пате пред Вратата на гибелта в някогашния концлагер в обществените медии.

Неизвестният травел блогър, прочут с името Atuk.Apil, има малко почитатели в Instagram. Той или тя употребява гумена играчка пате, с цел да театралничи пред известни забележителности, в това число Бъкингамския замък, Петра и други

Кадрите нормално са безобидни, само че последният пост на блогъра пред Аушвиц бързо притегли вниманието на ужасените му почитатели и чиновниците на музея, оповестява T+L.

What if someone who travels with a rubber duck & uses it as an artistic Instagram convention arrives at @AuschwitzMuseum?

Is the rubber duck in front of the Gate of Death disrespectful - even unintentionally? Or is it a side effect of the visual world we should accept/ignore? pic.twitter.com/RVqqVPL9CH
— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) 6 ноември 2019 година
„ Неуважително ли е снимането на гумена патица пред Портата на гибелта - даже несъзнателно? Или това е непряк резултат от образния свят, който би трябвало да приемамe/игнорираме?, “ питат чиновниците на мемориала в Twitter.

Те означават още, че са прочели надписа към към този момент изтрития пост и е ясно, че индивидът схваща смисъла на историческия обект.

Той гласи: „ Това е най-големият център за изтребване в историята на нацизма, където се пресмята, че са изпратени към 1300 000 души, от които 1100 000 са починали, по-голямата част от тях евреи. “

Само ден, откакто е оповестена фотографията, музеят получава публично опрощение от блогъра, който изяснява, че желанието му не е било да прояви пренебрежение или да породи спор. Той прибавя, че откровено се извинява на музея за неудобството, както и на всички хора, които са се почувствали афектирани.

Има няколко неща, които би трябвало да избягвате да вършиме, когато посещавате сходни на Аушвиц забележителности, с цел да гарантирате, че сте съзнателен и изпълнен с почитание екскурзиант:

Въздържайте се от театралничене за фотоси или селфита
В Аушвиц посетителите се предизвикват да демонстрират нужното почитание, което значи да оставите за други забележителности позирането и селфитата.

Отделете време да научите повече за мястото и да се подготвите прочувствено преди визитата му
Преди да посетите място като Аушвиц, отделете малко време, с цел да се образовате какво тъкмо се е случило там. По този метод можете да се подготвите и за визитата си прочувствено.

„ Носете си кърпички, сълзите са съвсем обезпечени “, споделя писателят и фотограф от Ванкувър Йохана Рийд пред Forbes. "Ако не се поучим от ужасите на предишното, ни е предопределено да ги повторим. "



Наемете локален гид
Наемането на гид в места като Aушвиц освен ще ви даде опция да научите повече, само че и да избегнете неловките обстановки. Ако не сте сигурни дали нещо е редно, просто попитайте, преди да го извършите.

„ Препоръчваме ви да наемате локален специалист на всяко място с историческо значение (особено в случай че е трагично), което посещавате “, поучава Стеф Милингтън от Intrepid Travel.

„ Местният екскурзовод ще ви опише всичко, което би трябвало да знаете за дестинацията, като в същото време ще ви даде подобаващи принадлежности за демонстрация на почитание и подготовка за вашето посещаване. “

Излезте от мрежата
Опитайте се да приберете телефона и просто да слушате и да наблюдавате историческите места, които посещавате.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР