Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след

...
Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след
Коментари Харесай

Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

Instagram звезда може да остане без хилядите си почитатели, откакто се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според неотдавна гласуван в Кувейт закон домашните помощници към този момент имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат отмора на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата, съобщава  Bulgaria ON AIR .

С измененията обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона почитатели, тя показа: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами в случай че избяга назад в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не желая прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на собствен ред доста нейни фенове в обществените мрежи. Мнозина обявиха, че отхвърлят да гледат видеата ѝ поради " неналичието и на човещина ".

Някои даже се пошегуваха, че тя би трябвало да хапне малко грим, с цел да е красива и от вътрешната страна, освен извън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които даже обществено отхвърлиха поддръжката си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора обява блогърката отбрани мненията си и съобщи изрично: Просто тъй като някой не е склонен с нея, не значи, че е прав.

Законовите измененията станаха факт след продължителни договаряния сред Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за смяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР