Instagram за първи път представи олекотеното си приложение Lite през

...
Instagram за първи път представи олекотеното си приложение Lite през
Коментари Харесай

Instagram ще върне приложението Instagram Lite в над 170 страни с поддръжка на Reels

Instagram за първи път показа олекотеното си приложение Lite през 2018 година, като го изтегли от Play Store напролет на предходната година. Сега приложението се връща още веднъж с нови функционалности и малко по-голям размер на файла. Instagram разгласи през днешния ден, че приложението ще стартира да се популяризира за Android в над 170 страни, включително и в Съединени американски щати, посредством Play Store и че новото приложение ще изисква единствено 2 мегабайта свободно пространство на устройството, спрямо 30MB, които изисква елементарното приложение на Instagram. Първоначалната Lite версия на Instagram обаче, която беше показана през 2018 година, беше с размер от 573 килобайта. Засега от обществената мрежа не разкриват да имат проекти да пуснат Lite версия на приложението за iOS – вероятно заради обстоятелството, че Android се употребява на съвсем всички смарт телефони от мощно бюджетния клас, които могат да имат потребност от олекотена версия на приложението.

Този по-голям размер на приложението обаче разрешава нови функционалности, в това число опция за изпращане на директни известия, записване и издание на видеоклипове. То също по този начин предлага на видно място раздела Reels в началната страница, до момента в който обаче отстранява раздела за извършване на покупки.

По време на брифинг продуктовият управител на Instagram Lite Ник Браун съобщи, че екипът „ не възнамерява “ да вкарва алтернатива за извършване на покупки в Instagram Lite, само че че Reels е изключително употребена в Индия, като точно заради това екипа е решил да остави тази опция в олекотената версия на приложението. Понастоящем обществената мрежа TikTok, от която Instagram се въодушеви да пусне Reels, е неразрешена в Индия, тъй че точно там Reels има огромни шансове да процъфти, защото най-големият съперник на услугата на процедура е отхвърлен от пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР