Instagram е най-подходящата платформа за разпространение на фалшиви новини и

...
Instagram е най-подходящата платформа за разпространение на фалшиви новини и
Коментари Харесай

Instagram потребителите вече могат да сигнализират за фалшиви новини

Instagram е най-подходящата платформа за разпространяване на подправени вести и дезинформация

© Dado Ruvic Instagram добави алтернатива, посредством която потребителите имат опция да оповестяват за изявления, които съгласно тях са погрешни, стана ясно след изказване на представители на компанията от края на предходната седмица. Това се случва на фона на богатия опит на платформата с дезинформацията и подправените вести.

Въпреки че публикуването на погрешна информация не е неразрешено в нито една от обществените мрежи, благосъстоятелност на Фейсбук, компанията се пробва да я ограничи посредством въвеждането на сходни функционалности, написа Reuters.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Функцията

За момента новата функционалността е налична единствено за потребителите в Съединени американски щати. За съпоставяне - Фейсбук има 54 сътрудници, които наблюдават за истинността на обстоятелствата и работят на 42 езика.

Когато дадена обява се рапортува, тя не се изтрива автоматизирано, само че популяризирането й се стопира. Публикацията няма да се появява в раздела " explore " и в резултатите при търсене посредством хаштаг.

" Това е първата стъпка в работата по основаване на по-всеобхватен метод за справяне с дезинформацията ", съобщи Стефани Отвей, представител на компанията.

Предполагаемата съветска интервенция в изборите и Инстаграм

Instagram значително беше подминат от строгия надзор от страна на регулаторите поради хипотетичните съветски опити за интервенция в изборите през 2016 година в Съединени американски щати, свързани с разпространяване на дезинформация и подправени вести.

В несъгласие на по-слабия надзор на обществената мрежа самостоятелен отчет, поръчан от Сената в Съединени американски щати, сочи, че Instagram е " може би най-ефективната платформа " за съветските играчи, опитващи се да разпространят погрешна информация.

Изглежда, съветските компании трансферират огромна част от активността си в Instagram и изоставят Фейсбук, пишат откриватели от New Knowledge, които организират разбора.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР