Инспекцията по труда в Шумен е наложила 3 000 лева

...
Инспекцията по труда в Шумен е наложила 3 000 лева
Коментари Харесай

Преди година машина откъсна ръката на шуменец до рамото - медиците я напъхаха в лед, но ето какво се случи сега!

Инспекцията по труда в Шумен е наложила 3 000 лв. глоба на компания за сепариране на боклуци, в която стана акцидент и служащ остана без лява ръка. Районният съд е удостоверил санкцията като правомерна, поради неосигурени здравословни и безвредни условия на труд, написа в. Труд.

Дружеството „ Евро Импекс “ може да апелира глобата и пред Административния съд в Шумен.

БЛИЦ напомня, че случаят, при който 42-годишният Недим Ремзи остана без ръка, стана на 30 юли м.г. Медици запазиха крайника и във варненска клиника беше изработен опит за реимплантация от рамото, само че несполучлив.

До съдбовния случай се стигна откакто служащият почиствал от тиня и боклуци транспортната лента за боклука, само че ръката му била увлечена и притисната сред ролката и лентата. Инспектори открили, че транспортната лента няма отбрана /ограждение или защитно устройство б.а./, а индивидът има безграничен достъп, може да бърка с ръка сред барабана и лентата.

От сдружението оставали акта без възражения, само че атакували наказателното разпореждане в съда. Имало свидетелски показания, че служащият по своя самодейност е подхванал почистването, само че съдът не ги взема под внимание. Размерът на наказването е над минималния, само че съгласно магистратите е обективен, поради настъпилия тежък случай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР