Инспекцията по труда обръща внимание на работодателите, че трябва да

...
Инспекцията по труда обръща внимание на работодателите, че трябва да
Коментари Харесай

Ето какви са препоръките на Инспекцията по труда за работа в горещините

Инспекцията по труда обръща внимание на работодателите, че би трябвало да подхващат ограничения за минимизиране на риска при работа в горещините, които могат да бъдат организационни или механически. Повече отмора, смяна на работното време за отбягване на полагането на труд в часовете с най-високи температури и смяна на типа работа са част от препоръките, на които организацията подчертава. 

На служащите би трябвало да се обезпечат предпочитано колективни средства за отбрана при работа навън, най-много във връзка с риска от топлинен удар. Трябва да се обезпечи и задоволително количество питейна вода, както и топли и студени питиета и други течности за възобновяване. Осигурени би трябвало да бъдат и места за отмора.

При действия на закрито, когато индустриалните процеси се правят в изискванията на доста високи или доста ниски температури, да вземем за пример при леене на метали или работа в хладилни пространства, се предлага техническите ограничения да се комбинирани с организационни.

От КНСБ също показват, че при работа навън работодателят е задължен да се преценява с подадените червени и жълти кодове за рискови метеорологични условия условия като вятър, висока температура, дъжд и мъгла, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР