Инспекцията по труда активизира контрола в селското стопанство във връзка

...
Инспекцията по труда активизира контрола в селското стопанство във връзка
Коментари Харесай

Инспекцията по труда ще следи за деца на полето

Инспекцията по труда засилва контрола в селското стопанство по отношение на прибирането на есенните култури и старта на образователната година. При инспекциите, с изключение на за законосъобразно полагане на труд, особено ще се следи за малолетни на полето. Това оповестяват от пресцентъра на Главната ревизия по труда /ГИТ/.

Въпреки че Инспекцията по труд няма обвързване да се намесва, когато малолетните не работят, ще бъдат употребявани всички благоприятни условия, с цел да бъдат подкрепени напъните на страната в лицето на Министерството на образованието и науката за връщането и задържането на децата в учебно заведение. Във всички открити случаи ще се осведомят Районните ръководства по обучение, с цел да бъде задействан Механизмът за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници.

Практиката все още демонстрира, че постоянно идентифицирането е проблем, защото са без персонални документи, а съпътстващите ги възрастни отхвърлят подпомагане. В тези случаи обаче се търси съдействието на органите на полицията. Ако малолетните поставят труд без позволение на Инспекцията по труда, се алармира и Прокуратурата, защото това действие е квалифицирано като закононарушение и се преследва по Наказателния кодекс, напомнят от ГИТ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР