Инспекциите на кораби, изнасящи зърно от Украйна, са възобновени след

...
Инспекциите на кораби, изнасящи зърно от Украйна, са възобновени след
Коментари Харесай

Корабите изнасящи зърно от Украйна отново ще бъдат инспектирани

Инспекциите на кораби , изнасящи зърно от Украйна, са обновени след спиране , по време на което корабният кулоар през Черно море бе заплашен от затваряне, заяви през днешния ден съветското външно министерство, представено от Ройтерс. Информацията е на националната новинарска организация РИА.

Неспазването на условията по договорката от страна на Украйна докара до вчерашното спиране, сподели представител на министерството, представен от новинарската организация. Проблемът обаче към този момент е позволен, добави той.

Киев съобщи през вчерашния ден, че самодейността с посредничеството на Организация на обединените нации за безвреден експорт на украинско зърно през Черно море е в заплаха от преустановяване, откакто Русия блокира инспекцията на корабите в турски води, напомня Ройтерс.

Преминаването на корабите , пренасящи зърно, зависи както от времето, по този начин и от това, какъв брой добре се съблюдават условията по съглашението, сподели шефът на службата за интернационалните организации към съветското външно министерство Пьотър Иличов.

Все още не е ясно дали зърнената договорка, която влезе в действие през юли предходната година, ще бъде възобновена, защото Русия е изразила неодобрение от неспазването на друго съглашение, обвързвано с улеснение на износа на личната ѝ селскостопанска продукция, както и износа на съветски торове, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР