Инспекциите на газопровода засега не водят до по-бързо строителство. Дейности

...
Инспекциите на газопровода засега не водят до по-бързо строителство. Дейности
Коментари Харесай

И продължението на "Турски поток" през България се бави заради COVID-19

Инспекциите на газопровода към този момент не водят до по-бързо строителство.

Дейности по строителството на правата на " Турски поток " през България се бавят поради рестриктивните мерки, подбудени от COVID-19. Спазването на ограниченията затруднява обезпечаването на квалифицирани фрагменти и спазването на индустриални периоди, както и тези за доставка на материали, което възпрепядства процесите и строително-монтажните работи на обекта. Това оповестиха от Министерството на енергетиката за " Капитал ".

Срокът, в който България ще завърши построяването на газопровода не са ясни. Първоначалните поръчки на " Булгартрансгаз " бяха, че това ще стане до края на май.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това е вторият огромен енергиен план, който е обиден от рецесията. България към този момент публично е уведомила " Росатом ", че ще забави търга за стратегически вложител в АЕЦ " Белене " с месец и половина поради невъзможността да се обезпечи физически достъп до документите.

В изчакване

Ситуацията с " Турски поток " е малко по-различна. " Всекидневните инспекции за здраве и сигурност, провеждането на инструктажи и прегледи на служащите на площадките лимитира и разполагаемото време за работа в границите на деня ", споделят от енергийното министерство.

За слагането под карантина на чужденците пък приказва преди десетина дни и министър председателят Бойко Борисов. " По 14 дни стоят без да работят бригадите под карантина, сметнете това какво закъснение е ", сподели Борисов, който инспектира трасето преди Великден.

Какво е доставено

Към момента във краткотрайните строителни бази са пренесени общо 23 430 броя тръби или 286.55 км. На пристанище " Бургас " има доставени още 6 914 броя тръби или 84.42 км, които ежедневно се транспортират към краткотрайните бази. От енергийното министерство обаче неуточняват какъв брой тъкмо са заверените тръби и какъв сектор е квалифициран запоставянето им.

Участъкът на " Турски поток " през България се построява от саудитския консорциум " Аркад " против 2.15 милиарда лева и рента за отсроченото заплащане от страна на " Булгартрансгаз ". Трасето на " Турски поток " е с обща дължина от 474 км, само че в този момент се стои единствено сектор от 305 километра, който би трябвало да разреши преноса на газ към Сърбия в композиция с част от съществуващата национална мрежа.

За това е належащо да бъдат построени и три софтуерни връзки за свързване на газпровода с мрежата на " Булгартрансгаз ". А цялостната реализацията на плана са нужни и две компресорни станции - при Расово и Нова Провадия за повишение налягането по трасето, които се построяват от ГБС против 350 млн. лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР