Инспекторите проверяват ежедневно в столичните паркове, но сега са по-строги

...
Инспекторите проверяват ежедневно в столичните паркове, но сега са по-строги
Коментари Харесай

Масови проверки на домашни кучета след зачестилите инциденти с ухапани хора

Инспекторите ревизират всекидневно в столичните паркове, само че в този момент са по-строги със притежателите на кучета. И когато могат вършат и взаимни акции с полицията, тъй като има и нападателни стопани. А най-често точно тези притежатели на домашни любимци имат и проблематични кучета.

 Силвия Кордон, старши контрольор, Столичен инспекторат: Четецът демонстрира регистрационния номер на микрочипа. По този номер притежателят си записва кучето в локални налози и такси, при инспекция излиза неговото име, адрес, телефон, заплатен налог.
Ако при инспекция кучето ви има чип, само че не сте се записали, няма да излязат данни и тогава още веднъж подлежите на глоба.

Обикновено кучетата се чипират към шестия месец и нормално инспекторите не ревизират под тази възраст.

При това състояние обаче сте длъжни да носите паспорта на кучето с нужните имунизации, може и да го снимате на телефона си. Инспекторите наблюдават и за водене на мотив и разчистване след домашните любимци.

лекар Тихомир Пърлев, основен контрольор, Столичен инспекторат: От началото на годината са тествани към 380 притежатели на домашни любимци, имаме формирани 10 акта за открито административно нарушаване, което е за по-сериозни нарушавания за ухапвания на хора или други животни. 10 предложения са изпратени за актове са открити нарушаване и доста постоянно с общинското дружество " Екоравновесие " за изоставени животни на територията на София.
Агресивните кучета с изключение на с мотив, би трябвало да са с изключение на и с наморник.

В други европейски страни, даже има ограничаване за развъждането на породи, които биха могли да са нападателни.

Все отново съществена тежест в характера на кучето има неговото образование и социализация в ранна възраст.

Неадекватното държание на индивида обаче също може да предизвика експанзия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР