Инспекторите от Оперативни проверки към ТД на НАП Варна посетиха

...
Инспекторите от Оперативни проверки към ТД на НАП Варна посетиха
Коментари Харесай

НАП приземи въздушния ресторант заради голямо нарушение, стопаните му обещаха щедра компенсация

Инспекторите от " Оперативни инспекции " към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна посетиха като секрети клиенти атрактивния въздушен ресторант в морската столица. След направени резервации, закупуване на куверти от по 150 лв., без кетъринг и прилагане на предоставената услуга, тайните клиенти от приходната организация не получават фискален бон. Посещението на небесния ресторант завършва с инспекция, която минава в запечатване на обекта за период от 7 дни. Стопаните на атрактивния обект обаче споделиха пред Varna24.bg, че са огорчени от метода, по който е осъществена инспекцията. Те споделиха, че по принцип се издават прецизно касови бончета и това е индивидуален случай. От " Dinner in the sky " оповестиха, че ще компенсират обилно всички свои клиенти и последователи. На първо време ще бъдат върнати парите на всички, резервирали коктейл или вечеря при тях, а при първа опция всички тези хора ще бъдат качени на платформата за сметка на нейните притежатели. Остава да бъде контрактувано удължение на престоя на ресторана на Морска гара или взето решение за различен различен вид.

От Национална агенция за приходите оповестиха още, че от началото на юли досега са осъществени общо 5085 инспекции по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушавания. 90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов уред и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушавания на данъчните закони.

Публичните реализатори от дирекция " Събиране " към териториалната дирекция са посетили търговски обекти, ситуирани на Дамбата в град Балчик, като са иззели парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни отговорности, само че отхвърлят да ги погасят непринудено. От три обекта - хотел, ресторант и бар на крайморската алея в белия град са конфискувани и импортирани в републиканския бюджет 4 345 лв.. След визитата и изземането на паричната наличност от касата на хотел к.к. " Златни пясъци ", притежателят на хотела внася напълно просрочените си отговорности в размер на над 91 хиляди лв.. От началото на юли тази последна мярка е приложена по отношение на 67 обекта на длъжници с просрочени отговорности, като конфискуваните парични средства от касите са в общ размер на над 200 хиляди лв..

" Нека търговците регистрират правилно продажбите на артикули и услуги и да съблюдават данъчното законодателство, с цел да се избегне налагането на парични санкции и запечатване на обекти в разгара на сезона. Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан най-малко за седмица. Проверките по Северното Черноморие не престават до края на летния сезон ", съобщи териториалният шеф Милена Колева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР