Инспекторите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) не откриха

...
Инспекторите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) не откриха
Коментари Харесай

МААЕ не откри следи от подготовка на „мръсна бомба” в Украйна

Инспекторите на Международната организация за атомна сила (МААЕ) не откриха следи от подготовка на „ мръсна бомба ” в Украйна. Специалистите бяха изпратени на три места в страната, откакто Русия упрекна Украйна, че приготвя сходно оръжие, предава Нова тв.

Правителството в Киев настоя инспекцията да бъде извършена, с цел да показва че обвиняванията са безпочвени. Трите места - в Киев, Днипро и близо до град Кривой рог, бяха посочени в изявления на съветски публични лица. От МААЕ обясниха, че им е бил обезпечен безграничен достъп. Не са открити нуклеарни материали или недекларирана интензивност.

„ В съответния случай приказваме за ясни обвинявания, направени от почитан чиновник в Руската федерация, че на тези местоположения се прави загадка активност, че е забъркан нуклеарен материал. Консултирах се с държавното управление на Украйна, тъй като Агенцията не може да прави инспекции по избор. Те ни дадоха позволение да проверим. Една от локациите, тази край Киев, бяхме посещавали още през септември. Но тогава не търсехме обогатен уран, плутоний или торий. Затова в този момент направихме второ посещаване, за по-различна инспекция ”, разяснява генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР