Инспекторите на агенцията са установили несъответствия в 9 обекта Инспектори

...
Инспекторите на агенцията са установили несъответствия в 9 обекта Инспектори
Коментари Харесай

Петима търговци скрили информация за глазиращи Е та

Инспекторите на организацията са открили несъответствия в 9 обекта

Инспектори на организацията по храните са хванали 5 търговеца не изписали върху етикета на пакетираните плодове информация за обработката им с добавки като глазиращи сътрудници Е904 и Е914, оповестиха от санитарното ведомство, представени в днешния брой на в. " Монитор ". При останалите четири от общо откритите с несъответствия 9 обекта пакетираните цитрусови плодове не са етикетирани с информация за осъществената им обработка с консерванти (препарати за растителна защита) и с нужното документално предизвестие за потребителите, че кората е негодна за консумация.
За 2 седмици БАБХ е направила 198 инспекции на пакетирани пресни и замразени плодове и зеленчуци в цялата страна. Инспектирани са индустриални обекти за пакетиране на пресни и/или замразени плодове и зеленчуци за продажба до краен консуматор - обекти за пакетиране, хранилища за търговия на едро и магазини, предлагащи пакетирани плодове и зеленчуци. 12 са издадените наставления за отстраняването на открити нарушавания в обектите, включително 3 случая, при които не са посочени данни на пакетиращата компания.
В хода на инспекциите не са установени несъответствия с качествените условия според пазарните стандарти на предлаганите пакетирани пресни и замразени плодове и зеленчуци.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР