Инспекторите на Агенцията по безопасност на храните започват проверки в

...
Инспекторите на Агенцията по безопасност на храните започват проверки в
Коментари Харесай

В Ямболска област 96% от домашните прасета са доброволно умъртвени

Инспекторите на Агенцията по сигурност на храните стартират инспекции в Южна България дали стопаните сами са умъртвили прасетата в персоналните си стопанства. Тези, които към този момент са го създали, ще могат да получат помощ в размер на 300 лева през септември. В Ямболска област 96% от домашните свине са непринудено умъртвени.

Болярово

По първични данни в Ямболска област са се отглеждали над 4 хиляди свине. Изцяло са премахнати животните в персоналните стопанства в община Болярово.
Димитър Иванов, регионален шеф на Ямбол: Там, където има самостоятелни случаи и хората чакат нашето подпомагане и интервенция организираме с тях самостоятелни диалози и спомагаме процеса по доброволното кръвопролитие на животните… В множеството места животните в заден двор са на нула.
Шест екипа от Агенцията по сигурност на храните ревизират персоналните стопанства в останалите четири общини в региона.
Д-р Николай Георгиев, шеф на ОДБХ - Ямбол: С кметовете и кметските наместници от къща на къща ревизираме и сформираме протоколи, сформираме протоколи, там където има вероятно останало животно, издаваме наставления.
На стопаните, които към момента не са се съобразили с ограниченията за битка с африканската чума по свинете се издава наставление със период от 48 часа.

Всички инспекции би трябвало да приключат до края на седмицата, а от 26 август се чака да стартира разпределението на финансовата помощ за стерилизация на персоналните стопанства.

 Започват инспекциите за домашни свине в Южна България Започват инспекциите за домашни свине в Южна България
Инспекторите на Агенцията по сигурност на храните потеглят на инспекции в Южна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР