Инспектори са иззели от касите на търговски обекти над 300

...
Инспектори са иззели от касите на търговски обекти над 300
Коментари Харесай

НАП иззе над 300 000 лв. просрочени задължения от касите на некоректни търговци

Инспектори са иззели от касите на търговски обекти над 300 хиляди лв. просрочени отговорности, оповестиха от пресслужбата на Национална агенция за приходите.

Инспектори от Национална агенция за приходите са ревизирали търговски обекти в София, Боровец, Банско и други обитаеми места в област Благоевград. Мерките са ориентирани към компании с просрочени обществени отговорности, за които Национална агенция за приходите има данни, че реализират активност и осъществят обороти, а в същото време имат формирани изпълнителни каузи и не обслужват непринудено насъбраните отговорности.

В столицата са били тествани 51 търговски обекта, за които е имало данни за просрочени отговорности и за осъществяване на огромни обороти. Освен в един обект, всички останали търговци са създали непринудено внасяне на откритите в касите им средства - общо 39 хиляди лева

В 18 обекта в Банско, Добринище, Разлог и село Баня са били събрани над 35 000 лева а една от компаниите, вследствие на контролните и насилствени ограничения, е погасила целият си отложен дълг в размер на над 195 000 лв.. В Боровец от 20 обекта са събрани над 14 800 лева, а от обекти в Сандански и Петрич сумите са над 29 000 лева

Със събраните средства се погасяват отчасти или напълно насъбраните отговорности. Част от обектите се слагат под непрекъснато наблюдаване от инспекторите от отдел "Оперативни инспекции ", с цел да се избегне некоректното извеждане на пари от касите. Продължава засиленият надзор в зимните курорти и близките обитаеми места.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на и-мейл [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР