Инспектори по труда са изловили врачански работодатели в 433 нарушения,

...
Инспектори по труда са изловили врачански работодатели в 433 нарушения,
Коментари Харесай

Спипаха врачански работодатели в 433 нарушения

Инспектори по труда са изловили врачански работодатели в 433 нарушавания, научи организация BulNews.
Нередностите са били открити при инспекции през месец май в 100 предприятия на територията на региона. 26 от откритите нарушавания са за неизпълнени наставления, като на момента на работодателите е била наложена глоба, съобщи основен контрольор в дирекция „ Инспекция по труда “ Павлина Терзиева.
За нарушаванията са приложени 398 насилствени административни ограничения, от които 395 са наложителни наставления. По време на инспекциите инспекторите са спрели две неизправни машини и са оповестили специфичен режим на работа във компания „ Камибо “.
Най-голям брой открити нарушавания са за неспазване на трудовите правни отношения – 198, следвани от нередности в здравословните и безвредни условия на труд – 141, по сигурност на труда – 61 броя и по хигиена на труда – 33 нарушавания.
За интервала са формирани 46 акта, като два са за служащи без трудови контракти, а 26 от актовете са за неизпълнени наставления. През май са издадени 50 наказателни постановления, а в действие са влезнали 25 от тях за общо 13 200 лв..
19 от инспекциите са били в селското стопанство, а 20 в строителството, добави Терзиева.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР