Инспектори от РИОСВ-Монтана спипаха нелегални купувачи на метали, научи агенция

...
Инспектори от РИОСВ-Монтана спипаха нелегални купувачи на метали, научи агенция
Коментари Харесай

РИОСВ-Монтана прибира над 5 бона глоби от нелегални изкупвачи на метали

Инспектори от РИОСВ-Монтана спипаха незаконни купувачи на метали, научи организация BulNews. За това инспекцията ще прибере над 5 бона от нарушителите. 
Заловените са двама, за общо 4 нарушавания. М. Й. от село Разград и Р.Е. от Вълчедръм са отнесли по две санкции от по 1400 лв. за нерегламентирано изкупуване, предпазване и превозване на боклуци от черни и цветни метали, без съответно издадено позволение за дейностите по ЗУО. Двамата мъже са получавали заплащане в брой за предадените боклуци с обща стойност на покупко-продажбите над 100 лв. за календарна година. Общата сума, която ще прибере екоинспекцията от санкциите на двамата извършители, е 5 600 лв.. 
Освен издадените 4 наказателни постановления е формиран и един акт. Той е натрапен на софийската компания „ Вида Метал Рисайклинг “ ООД за нарушаване на наредбата за реда и образците, по който се дава информация за дейностите по боклуци, както и реда за водене на обществени регистри. Дружеството е направило 6 трансгранични транспорти на боклук за площадка във Видин, без да уведоми за това виновните органи, според условията на наредбата.
През миналия месец август специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана са направили 86 инспекции на 68 обекта. От тях 63 са били планови, а 23 - изключителни. Постъпилите суми за интервала са 4 480 лв. от еднократни и 327 лв. от настоящи наказания.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР