Инспектори от Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) са

...
Инспектори от Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) са
Коментари Харесай

Инспектори от ОЗХО са проверили необявено място в Русия миналата седмица

Инспектори от Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) са направили инспекции на необявено място в Русия предходната седмица, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на съветския в. " Красная звезда ", публично издание на съветското министерство на защитата.

Не излиза наяве дали инспекцията е била обвързвана с офанзивата с нервнопаралитично вещество против Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия през март, или става дума за рутинна инспекция, предава Българска телеграфна агенция.

ОЗХО, чиято централа е в Хага, взе участие в следствието на нападението против Скрипал. Миналия месец британски съд позволи на специалистите на организацията да изследват кръвни проби, взети от двамата Скрипал. Инспектори на ОЗХО също така изследват и токсичното вещество, употребявано в нападението.

Днес изданието " Красная звезда " разгласява графика на събитията от предходната седмица, в която се загатва и за аудиенция в Русия на " инспекционна група на техническия секретариат на ОЗХО ". Подробности не се оповестяват.

Англия съобщи, че е " доста евентуално " съветската страна да носи виновност за отравянето на Скрипал и щерка му. Британски представители споделиха, че те са били отровени с нервнопаралитичния сътрудник " Новичок ", който те споделят, че е създаден в Съюз на съветските социалистически републики.

Москва отхвърля каквато и да е била интервенция в офанзивата и твърди, че няма ресурси на " Новичок " или на друго химическо оръжие. Заради случая със Скрипал избухна дипломатически скандал, като Русия и редица западни страни " си размениха " изгонвания на дипломати./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР