Инспектори от Националната агенция по приходите започнаха засилени проверки по

...
Инспектори от Националната агенция по приходите започнаха засилени проверки по
Коментари Харесай

Тайни клиенти по Черноморието следят за издаването на касови бележки

Инспектори от Националната организация по приходите започнаха засилени инспекции по българското Черноморие за издаването на касови бележки.

В инспекцията са включени и секрети клиенти.

Плажуващите на Северния плаж в Бургас споделиха пред БТВ, че постоянно се издават касови бележки са чадърите и шезлонгите. От 8:00 ч. сутринта цивилните екипи на данъчните стартират да ревизират за нарушавания. Те оповестиха, че постоянно правят контролни покупки и се показват за клиенти.

Говорителят на приходната организация в Бургас Христо Узунов съобщи, че инспекциите са повишили фискалната дисциплинираност на търговците.

„ Само през месец юли сме направили над 2500 инспекции. Всяка осма инспекция открива някакво нарушаване – неиздаване на касов бон или разлика в касовите наличия. Благодарение на контролните дейности има действително отчитане на оборотите”, добави Узунов.

От Национална агенция за приходите обявиха, че са открили неточно отчитане на суми, взети от задгранични туристи – вместо фискален бон, търговци постоянно издават служебни такива. Тази машинация е засечена в Слънчев бряг.„ Направили сме профил на към 100 компании, които регистрират обороти, само че са без дълготрайни материални активи и на рискови лица”, добави представителят на Национална агенция за приходите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР