Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ не

...
Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ не
Коментари Харесай

Не откриха нарушения в изненадващо проверената къща за гости в Лясковец

Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ не откриха нарушавания във действието на къща за посетители в Лясковец при изненадваща инспекция, в наличието на медии.

Днес по обяд инспектори от МЗХГ и Държавния фонд "Земеделие ", както и представители на Инспектората към министерството, посетиха къща за посетители, построена със лични вложения и със съфинансиране по Програмата за развиване на селските региони от предходния програмен интервал.

Собствениците на къщата са кандидатствали за финансиране за в допълнение съоръжение от новия програмен интервал, за което им дава право Програмата за развиване на селските региони.

Екипът от проверяващи, управителен от Стефан Спасов, шеф на отдел "Водено от общностите локално развиване " към министерството, се срещна с документите и положението на къщата, както и с регистрите от цялостната ѝ активност досега.

Пред публицистите, след траялата близо два часа инспекция, Спасов заключи, че къщата за посетители действа от 2015 година, употребява се по предопределение, има указател на нощувките и на гостите за целия интервал на действието си.

По думите му в регистрите има огромен брой задгранични туристи от Португалия, Франция и Румъния, както и месеци, в които са били регистрирани към 150 нощувки.

Собствениците на къщата са дали и документи за платени туристически налози в община Лясковец за интервала от 2015 до 2018 година. Документацията изцяло дава отговор като действия и разноски, осъществени по тактиката за локално развиване на Местната инициативна група "Лясковец-Стражица ", означи Спасов.

Изготвеният от проверяващите протокол и отчет ще бъде възложен на Държавна фирма "Земеделие ", който би трябвало да утвърди новото планово предложение.

Мария Маринова, изпълнителен шеф на Местната инициативна група, уточни, че досега притежателите са вложили в своето начинание към 400 хиляди лв. лични вложения, били са подкрепени с европейски средства от близо 75 хиляди лв., а за новия програмен интервал аплайват за финансиране от 68 хиляди лв. за в допълнение съоръжение.

Къщата за посетители в Лясковец е първата, от която стартират изненадващите инспекции на инспекторите от министерството по концепция на земеделския министър Десислава Танева; общо 14 къщи за посетители в цялата страна, кандидатствали за европейско финансиране по новия програмен интервал, ще бъдат тествани, напомни Стефан Спасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР