Инспектори от Главна дирекция „Контрол на качеството на горивата битово

...
Инспектори от Главна дирекция „Контрол на качеството на горивата битово
Коментари Харесай

Масови проверки заради сигнали за нелегални складове за твърди горива за битово отопление

Инспектори от Главна дирекция „ Контрол на качеството на горивата битово отопление “ (ГД ККГБО) на Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) започнаха инспекции в цялата страна на търговски обекти и хранилища, които се употребяват за разпространение на твърди горива за битово отопление, осведомят от институцията.

Проверките са по отношение на получена информация, че лица, които популяризират въглища и брикети от въглища за битово отопление, не извършват условията на член 8б. от Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) и правят активност без да са се вписали в обществения указател, който се поддържа в ДАМТН.

Съгласно импортираните през 2019г. промени в ЗЧАВ, се не разрешава разпространяването на твърди горива от лица и/или в обекти, които не са вписани в регистъра.

В член 34, алинея 3 от ЗЧАВ е посочено, че лице, което популяризира твърди горива за битово отопление без регистрация, се санкционира с санкция от 1000 до 10 000 лева, надлежно с имуществена глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР